Onze diensten

The Factor Company koopt jouw facturen van je. Heel simpel. Dit heet American Factoring en is de afgelopen jaren aan een grote opmars in Nederland begonnen. Jij dient een factuur in en wij kopen deze. In ruil daarvoor staat binnen 24 uur het geld op je rekening en The Factor Company draagt vervolgens het kredietrisico, verzorgt het debiteurenbeheer en wacht tot jouw klant ons betaalt. Zo kun jij direct beschikken over je geld en je concentreren op waar je goed in bent: ondernemen. Wij factoren facturen met een minimale waarde van € 10.000 (per factuur).

 

Vrijblijvende offerte >>

 

Hoe het werkt

  1. Meld je aan met jouw gegevens en die van je klant
  2. Je krijgt binnen 2 werkdagen een offerte
  3. Na akkoord sluiten we een factorovereenkomst af
  4. Stuur ons een kopie van je factuur
  5. Binnen 24 uur staat het geld op je rekening!

Wat het kost

Helder en transparant. Dat is hoe wij zijn. Dus ook over de kosten. Bij The Factor Company geen abonnementskosten, kosten-per-factuur of depotbetalingen. Je betaalt een kleine vergoeding bij inschrijving en daarna 1 percentage, de factorfee, welke we je vooraf laten weten. Dit is een vaste fee die alle kosten dekt. Dus geen extra kosten of onverwachte opslagen. Zo weet jij vooraf precies waar je aan toe bent en kun je daarop begroten en word je niet geconfronteerd met kosten achteraf.

De door ons gehanteerde factorfee is onder andere afhankelijk van de kredietwaardigheid van jouw opdrachtgever en varieert tussen de 2,5 en 4,5%. Wij factoren facturen met een minimale waarde van € 10.000 (per factuur).

Een rekenvoorbeeld

Factuurbedrag (incl. BTW) € 10.000,00
Onze factorfee (3%)*  € 300,00
BTW hierover  € 63,00
Binnen 24 uur wordt aan jou overgemaakt  € 9.637,00
Terug te vorderen BTW bij de Belastingdienst  € 63,00
Jij ontvangt in totaal voor deze factuur € 9.700,00

* Het gebruikte percentage van 3% is een rekenvoorbeeld en kan voor jouw facturen hoger of lager zijn

 

Vrijblijvende offerte >>

Ik was er helemaal klaar mee om eindeloos op mijn geld te wachten. The Factor Company betaalt snel en zorgt dat ik mij niet om mijn debiteuren hoef te bekommeren.

Joost Andeweg
ZZP IT Consultant